Min bloggliste

mandag 23. august 2010

Tv benk ble reddet

Denne stakkarslige tv-benken fant jeg på miljøstasjonen i juli. Ikke et særlig pent syn.
Jeg vasket den, pusset den litt, og grunnet den før jeg malte den noen strøk med "sjel".
Knottene kjøpte jeg på villa rosa i Sandnes.
Det var en billig make-over, og den ble jo fin nok til stuen vår...;)

søndag 22. august 2010

Mango & jordbær syltetøy

Jeg hadde en klar mango og noen fine jordbær liggende. Så kom jeg på at jeg kunne lage syltetøy.
Jeg hadde ingen oppskrift, men denne ble kjempegod!

Dette brukte jeg:

1 mango
ca 400 jordbær
saften av 1 lime
sukker etter ønske

Jeg moste jorbærene og mangoen i en kjele og presset i saften av 1 lime. Tilsatte sukker, men ikke for mye, jeg liker når det er litt syrlig.Ny blogg! - i tillegg til denne...

Nå har jeg laget en ny blogg, der jeg viser maleriene mine, arkitekturen min og noe foto.


Stikk innom, eller bli følger!

lørdag 21. august 2010

Kjellerleiligheten
Nå er vi så å si ferdige med å pusse opp leiligheten i kjelleren vår. Puh!
Jeg har noen før- og etter- bilder;)
Det er ikke en "spennende" leilighet, den er lys, så å si helt hvit. Men det var viktig å få det lyst slik at lyset kan flomme inn, siden det er i underetasjen. Leiligheten virker lys og fin nå, skulle ikke tro det var kjeller!
Beskrivelse:
Stuen var grei nok, men for å få det lysere ble vegger og gulv malt hvite. Taket er gipset (mtp. lydisolering) og malt. Sofaen er fra finn, 100.-. Jeg har trukket den om. Det blomstrete stoffet er fra Åhlèns. Sofaen kan også brukes som seng. Leiligheten er ikke stylet så mye, de som skal bo der må få muligheten til å sette sitt eget preg på den. Blomstene på bordet er fra hagen.
Det var ikke kjøkken der før, så vi tok ned kjøkkenet fra hoved-delen og pusset det opp, dvs malte det noen strøk og skiftet ut håndtakene. Det er også ny vask og benkeplate og helt nye hvitevarer. Gulvet er også nytt, det matcher benkeplaten.
Det var ingen bad nede heller, kun et toalett i det råe, uinnredede rommet. Det er montert vegghengt toalett, nytt dusjkabinett (smart med kabinett mtp. evt. fuktskader, lettere å unngå) og vask. Flisene er lagt i striper, annenhver matt og blank.
Vaskemaskinen skal stå i hjørnet, her er alt helt nytt!

stuen før:stuen etter:


kjøkkenet før:


kjøkkenet etter:badet før:


badet etter:

fredag 20. august 2010

Lampedilla

Her en 2 av lampene våre i huset. Liker begge 2, særlig den første. Denne henger i vår 1. stue.
Den er fra living, og det var litt styrete å henge den opp (det er en del prismer...)
Den nederste lampen er fra smak, det er egentlig ikke en lampe, men pynt/en stor uro. Men jeg klipte av noen "skjell" og monterte opplegg i toppen, så ble det lett en lampe til spisekroken;)


Sketch


Jeg tegnet litt med barna her en dag. Så gjorde jeg noe rart, jeg tegnet det jeg tenkte på mens jeg lukket øynene. Først på en giraff, så på en katt. Så fikset jeg litt på strekene etterpå. Syns bare det var litt arti, så jeg ville dele det med deg... Prøv det da vel!

giraff

katt

torsdag 19. august 2010

Bryllupsgaven

Jeg fant denne koselige sofagruppen på miljøstasjonen på 9-års bryllupsdagen vår i mai, og dro den rett og slett med meg hjem. Da mannen min oppdaget dette i gårdsrommet ble han, som vanlig, oppgitt. Han sa: "jaja, dette får være bryllupsgaven min". Jeg måtte le litt. Men se så fint jeg klarte å få den. Den passer perfekt inn i vår "velkomst-stue". Stoffet nupper litt, men så finnes det heldigvis "nuppefjernere" til dette formålet.
Jeg er ingen møbelomtrekker, så du vil nok finne feil på denne jobben.
Det er ullfilt, tilfelle du lurte. Fargen er grå, men varm. Jeg fikk ikke av armlenene, så jeg stappet stoffet inn under med en kniv. Jeg måtte også sy noen skjøter. Sitteputene er jeg ikke helt ferdig med enda, men et brunt teppe duger som erstatning intil videre...
Bordet på bildet er også fra miljøstasjonen. (Jeg er ganske miljøbevisst skjønner du). Bordet har jeg malt 3 strøk med egghvit 3-stjerners maling.

Her kommer før og etter bilder:

onsdag 18. august 2010

Oppå malibu-skapet


Her har jeg tatt bilde av et stilleben på mitt fine malibu-skap (som desverre ikke syns på disse bildene). Maleriet er malt av Kristine Hasseløy, vasen fra ikea, tekanna fra et loppemarked på Hommersåk, og lykten fra europris. Men den planta tror jeg er giftig, det er derfor jeg satte den så høyt;)tirsdag 17. august 2010

Rom for gjester

Her kommer noen bilder av det koselige gjesterommet vårt i 1. etasje.
Rommet er malt med fargen "solid" fra jotun. Bildet på veggen har jeg laget selv.
Lampen er fra ikea, og krakken har jeg pusset opp selv. Knaggen fant jeg på kid.
mandag 16. august 2010

No knead bread

For en stund siden bakte jeg dette brødet, som ikke trenger å knas.
Det er kjempeenkelt og veldi godt! Du kan lage det fint eller grovt, jeg laget mitt med 30% hvetemel og 70% grovere. Legger ved linken som jeg brukte.


søndag 15. august 2010

Hardanger-bryllupJeg var fotograf i et vakkert Hardanger-bryllup for noen uker siden. Legger ved et par av bildene her som jeg liker godt. Hun har brudekjole fra Agape, og han har bunad.

lørdag 14. august 2010

iphone4

I dag fikk jeg iphone4 av min kjære mann til min 30-årsdag som vi feriet sammen med en del venner i går. Den står til lading, gleder meg sånn til å gå løs på den!
Liker designen og alt man kan bruke den til, dette er min 1. iphone.
Nammmm

søndag 8. august 2010

Her kommer noen bilder fra kjøkkenet mitt, som er ganske deilig. Favorittgjenstandene mine er følgende 3:

- en kanne til å varme drikker i, fra et loppemarked like ved
- vår innebygde miele kaffemaskin, særlig kjekt når vi har besøk=)
- vakre kitchen aid som min mann kjøpte til meg da vi hadde penger til overs etter et bilsalg, han valgte ut fargen, men den er jeg kjempefornøyd med!Sommertørke...


Nå er det leeeenge siden jeg har skrevet. Her i huset har vi det fortsatt travelt med oppussing og inredning av huset. Snart skal vi feire bursdagene våre, i den forbindelse er det også en del å tenke på.
Her er et bilde av en ikea vannkanne som jeg digger designen på, sjekk de formene!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...