Abu Dhabi guide - del 1

Jeg har allerede begynt på en Dubai-guide. Abu Dhabi er ikke langt unna, og verdt et besøk hvis du er i Dubai.

Abu Dhabi er en av de 7 arabiske emiratene, og størst av dem i areal.
Den viktisgste inntektskilden i landet er olje.

Vi har vært i Abu Dhabi 2-3 ganger.
Barna liker å kalle det for Dabidabi eller Abidabi. Hehe.

Personlig syns jeg plassen er litt mindre spennende enn Dubai, men fremtidsplanene ser lyse ut for Abu Dhabi.
Økonomien er også stødigere enn Dubais økonomi, som er mere basert på turisme.


Sheikh Zayed Mosque

Denne moskeen er landets største, med plass til 40.000 mennesker.


Her står jeg foran/i moskeen. Det var forferdelig varmt da vi var her i april i fjor, iallefall med denne abayaen, jeg hadde nemlig langt olaskjørt under, hehe. Abaya får man utdelt når man kommer hit.
Sjalet på hodet holdt hele tiden på å skli litt av, det er strengt påbudt at det sitter på plass i moskeen, så jeg fikk litt kjeft. Hihi.


Men det var fint å se moskeen. Her er det fare for litt turister hoho. Vi ble ikke så lenge, fordi, som sagt, så var det litt vel varmt denne dagen, og minstemann er ikke så glad i den her varmen.


Godt at vi ikke måtte ombord i denne bussen da ;)


Som jeg elsker solen!
Jeg lurer på om skjørtet er fra Splash og smykkene fra Forever21. Just in case u were wondering...


Vi leide denne greie leiebilen fra Dubai. Det føles noe tryggere å leie bil her nede enn å sitte på med disse drosjene. Det legges ikke veldig stor vekt på sikkerhet med barn i bilen... Sånn sett best å leie bil altså, men jeg må tilføye at det er langt rimeligere med drosje her nede enn i Norge. En tur på 20 min kan koste rundt 50.- Om ikke jeg husker heeelt feil :P


Arkitektur

Vi var også på en arkitektutstilling som viste noen av fremtidsplanene for øya Al Saadiyat.
Jeg vet ikke om du synes dette er noe spennende, men for meg var dette høydepunktet med hele turen :DHer ser du en herlig modell av spektakulær arkitekur. Til venstre ser du Louvre som skal bygges og til høyre Zaha Hadid`s Performing Arts centre. Med et sterkt organisk formutrykk, elsk eller hat. Kanskje det ikke er så praktisk. Men jeg blir betatt av skulpturell arkitektur. Om det er omdiskutert eller ikke.


Og her en modell av Maritim museum av Tadao Ando. Jeg elsker modeller. Det er så mye lettere å leve seg inn i de enn i tegninger/plansjer. Men alt hører jo med, og alt var her, til og med prosessmodellene til Frank Gehry :)
Han sitt arabiske Guggenheim skal nemlig også bygges her.

Modell av Performing Arts centre, Zaha Hadid
Her kommer noen flere bilder av utstillingen, litt hulter til bulter så får du deg litt hjernetrim kanskje?

Louvre
Guggenheim

Maritim museum


Performing Arts og Mr Hardy
Ki mente dette lignet på et fly som hadde kræsjet. Hoho.
Prosessmodeller, Tadao Ando.


I neste Abu Dhabi guide vil jeg skrive litt om palasset og Ferrarri world.
Peace out!

Ha en formidabel natt med en påfallende bollesøndag :)


Etiketter: ,