Hvordan lage vannmerke i photoshop og picnik

I dag skal jeg vise deg hvordan jeg lager min form for vannmerke i Photoshop pg hvordan du også kan lage det gratis i Picnik. Slik vil resultatet se ut (Photoshop).

Enkelte ganger syns jeg vannmerker kan ødelegge bilder, men grunnen til at jeg ønsker å prøve å bruke det, er for at det skal være lettere å finne kilden til bildet og for å beskytte bildene litt. Jeg synes også det kan være pent, men jeg synes bildene bør ha en viss kvalitet for at de skal være verdt et vannmerke.

Du begynner med å åpne et bilde i Photoshop. Så lager du en ny action. Nå blir det du gjør "tatt opp".Velg tekstverktøyet og skriv inn teksten slik du vil at vannmerket skal være.Hvis du bruker 2 ulike fonter, er det best om de er nokså foskjellige, fint med litt kontrast!Fontene jeg har brukt heter: Simply Glamorous og Carbon Type.

 
Slik ble mitt vannmerke. Jeg har dempet "opacity" til 69% i dette bildet. Det gir det en transparent effekt.
Du kan lage vannmerket på mange ulike måter, du kan også lage et gjennomsiktig banner bak teksten.
Når du er fornøyd med resultatet, stopper du din action (stoppknappen).

På denne måten har du altså laget en action som du nå enkelt kan påføre andre bilder, det eneste du må gjøre er å legge denne på bildene du ønsker å ha et vannmerke på.

Når du har laget vannmerket og bildet er klart, er det lurt å lagre bildet i en mindre størrelse. Dette fordi at det skal gå fortere å laste bildet på siden din, i tillegg til at du på denne måten også bestemmer nøyaktig antall pixler bildet ditt skal ha.

Klikk på "image" og velg "image size". Jeg pleier å bruke 600 pixler i bredden på min blogg. 
Pass på så bildene ikke blir så store at de glir utforbi sidefeltet i bloggen din!

Så lagrer du bildet, ferdig!

Over til Picnik. Jeg oppdaget forresten at Picnik skal legge ned en gang i april. Men du kan jo prøve deg frem der framtil det. Det er gratis.
Jeg fikk problemer med å laste opp skjermbildene mine derfra, men det er enkelt å redigere der inne. Du må bare legge til den teksten du ønsker ;) Du kan også lagre bildet i de pixlene du ønsker helt til slutt.

Ha en finfin søndag!

Manuela
Etiketter: , ,