søndag 15. april 2012

Gutt eller jente?

Vi vet enda ikke hvilket kjønn vår lille skatt i magen har.

Jeg kjøpte denne navneboken i Dubai, den inneholder 2500 navn!
Fant ut senere at alle navna var indiske... 

Jenta vår håper på jente, gutten vår håper på gutt.
Men han tror det blir jente, for det er jo han som har gutten i magen sin (han er 3,5 år, og det er jo ikke så lett å forstå alt ;))
Jenta tror det blir gutt.
Hun har navna klare: Bella for jente og Vektor for gutt, herlig nerdete navn. Hun mente Viktor ;)
Min første UL var noe tidlig og jeg fikk gynekologen til å si hva hun trodde, selv om hun ikke ville si det stakkar. Hun holdt en knapp på gutt. Senere, hos jordmoren, fikk vi høre hjerteslagene som ifølge synsing / kjerringråd eller hva det nå heter, kunne være en jente.
Noen kollegaer mener at det ser ut som vi kan vente oss en jente, ettersom kroppen min har forvandlet seg nettopp slik den har gjort.
For jeg har hørt at "jentemager", er noe mer diffuse enn guttemager, dvs de kan velte seg litt mere rundt kroppen. Mens "guttemager" strutter litt mer, og man kan nesten ikke se det bakfra på ei som skal ha gutt, at hun i det hele tatt venter barn. Men det kan man altså på meg ;)

Så har jeg stilt meg dette spørsmålet: Vil jeg egentlig vite hva det er?
Vi har allerder en gutt og en jente.
Kanskje det hadde vært litt mer spennende å ikke visst kjønnet hvis vi hadde 2 av samme kjønn fra før av?
Mannen vil vite det, og vil han, så vil jeg, for jeg syns det er greit at det er likt der. Dessuten het pappa Per og da blir man vel automatisk en "nysgjerrig-Per"?  Å den var tørr!
Mannen har forslagene klare både guttenavn og jentenavn. Det er kanskje litt spesielt. Men det er jo også praktisk, iallefall hvis jeg er enig i forslagene. Guttenavnet er etter en fotballspiller. Jentenavnet er jeg enig i.

Til slutt vil jeg si at hvis vi velger å få vite kjønnet (med forbehold om at babyen vil eksponere det på UL-dagen, så kommer jeg selvfølgelig til å dele det med dere lesere ;)

Si gjerne din mening/erfaring om det å få vite kjønn.

Ha en fin søndag kjære lesere!
Neste innlegg blir om tips fra barnerom :)


29 kommentarer:

 1. Her har jeg vil vite det alle tre gangene, er alt for nuskjerrig til å ikke vite he he Greit med tanke på klær og slike ting å vite kjønnet, jeg syntes det var vanneskelig å finne klær som var så nøytrale at de passet til både gutt og jente :)

  Lykke til :)

  Klem klem

  SvarSlett
 2. Første svangerskapet syntes jeg det var stas å ikke vite.
  Andre runden synes jeg det var praktisk å vite.
  Lykke til!
  klem

  SvarSlett
 3. Jeg er altfor nyskjerrig til å ikke få vite det;);) Med første så ikke vi det, de to andre viste vi det:):)
  Lykke til:):)

  SvarSlett
 4. Jeg har 2 jenter og venter en gutt nå, har 9 uker igjen. Jeg har lagt på meg, men egentlig kun rundt magen og har frem til disse dager gått m mine egne bukser. Vi ville vite d på ul, kun fordi vi er så nysgjerrige. Og dessuten trodde vi at vi bare kunne lage jenter, så d var veldig rart å se et voldsomt stell der " nede", hihi.
  Utrolig gøy m en gutt, men m null klær i guttefarger eller nøytralt har d blitt endel shopping på salg, i like!!!!
  Navnet er bestemt, Linus, passer godt m Tomine og Sofie;-) Synes guttenavn er vanskeligere å finne enn t jenter.
  Lykke til, Manuela!! Blir koselig å følge deg på veien!!
  Klem Bodil

  SvarSlett
 5. Spennende m baby på vei! Jeg fikk nettopp en gutt for tre uker siden. Har en gutt til på fire år:-) vi viste ikke kjønnene på noen av de,syns d va så spennende og virkelig motivasjon under fødselen. Begge mine gutter har hatt høy hjertelyd,rundt 150 så mange trodde jenter på meg. Og i begge svangerskapene har jeg kastet opp og vært kvalm,m lillebror helt t uke 20! Siden du har en av hver og d gjerne blir sistemann ville jeg ventet;-)hehe.. Lykke til uansett!

  SvarSlett
 6. Kjære NyskjerrigPer :) Eg ville visst det om det var meg, me måtte faktisk til UL to gongar med minstemann fordi han gøymde seg så langt nedi bekkenet første gongen at me ikkje fekk sett mykje av hverken kjønn eller øvrig anatomi. Forslaga her til minstemann i frå storebror var Harry Potter eller Kaptein Sabeltann, men dei blei altså ein Erlend - og det passa heilt perfekt.

  Fin fin søndag til deg, Manuela :)

  Klem Eli

  SvarSlett
 7. Jeg ville vite det begge gangene, vi fikk to jenter. Jeg er altfor nyskjerrig til å ikke ville vite. Og magefølelsen min var rett begge gangene ;) Har du sterk magefølelse selv, på hvilket kjønn det kan være? Personlig synes jeg jeg ble enda bedre kjent med barnet mens det lå i magen. Når jeg var alene kalte jeg henne ved navn, og fikk vent meg til at det var en jente. Det synes jeg var fint :) Kjøpte litt rosa klær også ;) Jeg hadde forresten typisk 'jentemage' begge gangene. Man kunne se fra absolutt alle retninger at jeg var gravid ja, ingen fare med det.. :D Kos deg med babyen i magen, jeg er spent på hva du bestemmer deg for ;)

  SvarSlett
 8. Jeg ville ikke vite det, men var helt overbevist om at det var Lukas som skulle komme. Alle rundt meg mente også det var gutt. Så jeg ble helt tatt på senga da det kom ei jente! Tok laang tid før hun fikk navn;) Skulle jeg bli gravid igjen så tror jeg at jeg vil vite det.
  Spennende å følge med på magen din:)
  God søndag!

  SvarSlett
 9. Vi trodde vi kom til å ville vite kjønnet i begynnelsen, men etter hvert fant vi ut at det ville være veldig gøy med overraskelsen.. Jeg er nå 7 mnd gravid og vet ikke hva det er. Men jeg er 99% sikker på at det er en gutt, blir spennende å se!! :-) Lykke til!

  mlle norvegienne

  SvarSlett
 10. Så spennende!
  Jeg hadde nok ikke klart å ikke vite det, er altfor nysgjerrig!
  Så er det jo veldig praktisk med tanke på å handle inn klær ol. Og jeg føler man kommer litt nærmere babyen i magen når man kan si han eller hun, ikke bare den:P

  Lykke til uansett og ha en herlig søndag!
  Klem Monica

  SvarSlett
 11. Heia! Sååå spennede da! Nydelig tid du har fremfor deg! Jeg har selv to gutter. Med førstemann ville vi absolutt ikke vite hva det skulle bli. Syns det var mest spennende slik. Med nummer to valgte vi også å ikke vite hva det skulle bli. Men, vi såg vi begge to at det var en gutt på ultralyden. Så vi har visst det med den ene og ingen anelse med den andre. Desidert mest spennende å ikke vite :-) Lykke til videre - klem

  SvarSlett
 12. kjempespennende :D Hva sier DIN magefølelse? Jeg hadde nemlig jentefølelse hele veien med alle mine 3, og jeg fikk 3 jenter ;) Vi ville ikke vite med de 2 første, men søstrene ville vite med nr 3, så da fikk vi vite at det var en jente :D !! Like stas uansett om man vet eller ikke synes jeg :) Fordelen med å vite er jo at man gjøre litt forarbeid med klesvask og div. Kan ordne barnerom med jente eller guttefarger osv :) ! Gleder meg å se bilder av vidunderet deres :)
  Masse lykke til
  klem Tove

  SvarSlett
 13. hadde forresten høye hjerterytmer med alle 3 og jentemager ;)

  SvarSlett
 14. Vi hadde også en av hver da vi skulle ha nummer tre. Her har jeg sett kjønnet tydelig selv på alle ultralydene, så da er det jo greit. Om jordmor ikke hadde sagt det, hadde jeg forstått det selv.

  Lykke til videre i svangerskapet :)

  SvarSlett
 15. Så nydelige de er, barna, som engasjerer seg sånn i den lille som vokser i magen :) Og gutt vil ha gutt, jente vil jente - er det ikke typisk ? :) Spennende hva det blir!
  Selv ville jeg faktisk valgt å IKKE vite - om det skulle bli en til en dag. Vi har jo noen fra før, men hadde dette vært nr2 eller førstemann, så hadde jeg uten tvil villet vite - men har man noen fra før, og kanskje spes som deg (og meg) som har av hvert kjønn, så har du uansett alt av utstyr og en del arveklær klare ;) For en artig surprise å ikke vite..på den annen side,.den nysgjerrigheten..Hm. Ikke lett. Så koselig å gå sånn og vente. Håper du har gode dager og er i fin-fin form nå :) God klem og god søndag fra meg

  SvarSlett
 16. Spennende da :)
  Vi fikk vite på både nr.1 og 2, med nr.3 var jeg litt usikker, men kom frem til at det av praktiske grunner (oppussing m.m) var OK å vite. Så her kommer gutt nr.2 i juni :)

  SvarSlett
 17. Vi ville ikke vite det, alle tre gangene. Veldig spennende! Fint med litt motivasjon på slutten, sa jeg... Og dessuten veldig festlig med alle som hadde sikre forslag på hva det skulle bli - men som tok feil! Med mitt pokeransikt hadde ikke det blitt like gøy hvis jeg hadde visst fasiten...
  Lykke til!

  SvarSlett
 18. Jeg hadde ikke klart å IKKE vite det.

  SvarSlett
 19. Jeg er gravid i uke 15 med vår første, så dette er kjempe spennende. Vi skal vite hva det blir. Jeg er veldig nyskjerrig, men hovedsaklig er det fordi jeg koser meg veldig med planlegging. Jeg liker å være forberedt, og jeg kommer nok også til å få et enda nærmere forhold til lille sprell når jeg kan bruke hun eller han <3
  Jeg skal på UL på onsdag, og jeg håper vi får se kjønnet allerede da :0) Blir spennende å høre hva du bestemmer deg for.

  SvarSlett
 20. Gratulere så mye og lykke til<3
  Vi har ville vite med alle 3 her,jente gutt jente.jeg er for nysgjerrig og utålmodig! Veldig forskjellige svangerskap med gutt og jente.jeg liker å vite slik at navn,rom,klær og utstyr et klart for babyen kom! Klem karin

  SvarSlett
 21. Jeg hadde kun såkalte "guttetegn", spiss mage, lite kvalme osv, men jeg fikk jente. Hadde jeg hatt både gutt og jente fra før så tror jeg at jeg faktisk ville ha ventet med å vite kjønn :) Lykke til med valget!

  SvarSlett
 22. Vi visste ikke kjønnet da jeg gikk gravid første gangen. Utrolig spennende, men ganske upraktisk når man skal kjøpe inn all slags klæt og utstyr. Må hele veien kjøpe nøytralt. Fødselen var lang og jeg har aldri vært så sliten i hele mitt liv, så når han endelig var ute, kunne jeg ikke brydd meg mindre om hvilket kjønn det var. Jeg var bare glad ungen kom ut..hehe

  Så for å si det sånn: Vi har valgt å vite kjønnet etter det.

  SvarSlett
 23. Jeg var veldig bestemt på å ikke vite kjønnet da jeg var gravid men vi klarte ikke vente, spesielt når jeg spurte JM om hu kunne se kjønnet ,og det kunne hun så da sa jeg å samboeren min nesten i kor; Si det :) Neste gang så sier vi også nå at vi ikke vil vite, men vi får vente å se om vi klarer å "vente" på svaret, men det hadde jo vært litt gøy å finne ut hvor spennende det blir å høre det på fødestuen :)

  SvarSlett
 24. heheh, jeg stemmer for Akshit;) passer jo til både gutt å jente;) elr?:)
  klem:)

  SvarSlett
 25. Hihi, morsomt skrevet! :)
  Jeg og mannen har også villet vite
  hver gang. Vi blir jo like glad uansett hvilket
  kjønn det blir og så får vi tid til å handle litt
  inn og ordne med forskjellige ting til barnet kommer :)

  Men, det er forskjellige meninger om dette og
  jeg respekterer begge valg! :) Vi er jo forskjellige..
  Blir spennende dette!!

  Ønsker deg en fin kveld, vennen!

  Stor klem

  SvarSlett
 26. Så morsomt du skriver da : ))
  og dette med kjønn er jo kjempespennende!

  Det visstes nesten ikke at søstra mi var gravid, kun mage, og hun fikk jente : ) det sa ultralyden også.

  må jo være kjekt og praktisk å vite hvilket kjønn det blir, samtidig som at jeg kan forstå at noen velger å ikke vite : )

  SvarSlett
 27. Her er det en liten gutt som gjør entrè i slutten av juni. det er nummer 1 og jeg har hele tiden følt på meg at det var en gutt. På UL var det heller ingen tvil- vi venter tydeligvis en ekte eksibisjonist!

  For meg har det ikke vært noen tvil. Jeg har selv følt (og det tror jeg er veldig personlig hva man føler) at det er enklere å bli kjent med den lille tassen når jeg vet litt mer om han, feks at det er en han. Jeg mener ikke at drømmene og forventningene mine har blitt emr gutterettet (jeg var selv skikkelig fotballjente og mener ikke nødvendigvis noe passer bedre for ett kjønn), men at jeg på en måte blir litt bedre kjent med han når jeg kan tenke han og ikke den/det.

  En venninne av meg skulle ha jente. Det blir en gutt. For henne tror jeg det var viktig å vite for å kunne omstille seg.

  Nå er jeg uansett ikke tålmodig nok og altfor nysgjerrig til ikke å ville vite. Å gå gravid i 9 måneder i seg selv er en utfordring... ;)

  Kirsti

  SvarSlett
 28. Eg var altfor nysgjerrig begge gangene til å vente med å få vite kjønn til barnet kom. Syns d er ganske praktisk å vite med tanke på shopping : )

  Kos deg i en spennende tid !

  SvarSlett
 29. Jeg har hørt at hvis magen er spiss, som toppen på et egg, er det en gutt.
  Er magen rund, som bunnen av et egg, er det en jente.
  Bare tull, selvfølgelig, men folk elsker jo sånne "spådommer". Noe måtte man jo finne på, før ultralydens tid. Og det stemte på meg :-)
  Lykke til!

  SvarSlett

Takk for din kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...