Blått en dag

Tittelen på en nydelig sang, og et lite ordspill.


Nå har Ikea tilbud på mye blått. Jeg har gått til innkjøp av noe av det...


Dessuten betyr sangen "blott en dag" noe spesielt for meg.


Blott en dag,
ett ögonblick i sänder,
vilken tröst vad än som kommer på! Allt ju vilar i min Faders händer, skulle jag, som barn, väl ängslas då? Han som bär för mig en Faders hjärta, giver ju åt varje nyfödd dagdess beskärda del av fröjd och smärta, möda, vila och behag.


Själv han är mig alla dagar nära,
för var särskild tid med särskild nåd. Varje dags bekymmer vill han bära, han som heter både Kraft och Råd. Att sin dyra egendom bevara, denna omsorg har han lagt på sig. “Som din dag, så skall din kraft ock vara,” detta löfte gav han mig.


Hjälp mig då att vila tryggt och stilla
blott vid dina löften, Herre kär, ej min tro och ej den tröst förspilla, som i ordet mig förvarad är. Hjälp mig, Herre, att vad helst mig händer, taga ur din trogna fadershandblott en dag, ett ögonblick i sänder, tills jag nått det goda land.


Blott en dag er en nydelig sang som jeg danset til i min fars begravelse.
Teksten er så fin. Den passet ekstra godt til den tunge tiden.
Det er nå snart 13 år siden, tiden går så fort!


Ønsker alle leserne en fin kveld.
Ta vare på deg / dine!
<3Etiketter: , ,