HTML-koding for billedvisning

Når jeg lager innlegg bruker jeg som regel ikke å kode i HTML, men noen ganger er det greit å fikse litt på kodene allikevel.


Mens jeg har prøvd meg frem, har jeg kommet borti noen utfordringer som jeg klarte å løse (tror jeg...). Derfor tenkte jeg det ville være lurt å dele det her inne, i tilfelle noen andre har problemer med det samme.

Når man ønsker å få bildet større enn det som er "ekstra stort" i vanlig redigering, kan man endre bildestørrelsen inne i HTML-kodingen. Problemet da, er at bildene kan se noe pikselerte ut. Særlig stående bilder (fordi de er smalere når de defineres som "ekstra stor" enn liggende bilder). Bildene blir mer pikslerte jo større du definerer dem i forhold til "ekstra stor", det vil f. eks. vises ved 600 piksler i bredden. Når du definerer bredden, er det viktig at du fjerner høyden:  height="640" inne i HTML-kodingen. Dersom du definerer høyden til 0 piksler vil bildet vises som en strek for enkelte nettlesere, f. eks. explorer.
Bildene vises uansett klarere hvis du klikker på dem, ettersom de kommer opp i et nytt vindu.For å unngå dårligere kvalitet på bildene gjennom å bruke denne metoden (som jeg allikevel tyr til en del), kan du gjøre følgende:
Rediger bildet på forhånd og reduser bredden av bildet til den faktiske bredden du ønsker å vise i innlegget. F. eks. 600 piksler (dette er størrelsen på bildene i dette innlegget). Dersom du ikke har et redigeringsprogram, kan du enkelt gjøre dette inne i Picmonkey.com. Dette er en gratis tjeneste som ikke engang krever registrering.

Det var dagens datatips altså :)Etiketter: , ,