Omvendt julekalender

For noen dager siden var moren til noen fra barnehagen hos meg, og vi snakket om julekalendere.
Hun sa at i år som alle år så har de omvendt julekalender. Jeg syntes dette hørtes litt spennende ut og spurte henne om hvordan dette fungerte.

Hun sa at barna hver dag fant en leke som de skulle gi til noen som ikke hadde så mange leker. På samme tid gjør man plass til nye leker som helt sikkert dukker opp på julaften ;)


Jeg syntes dette hørtes veldig fint og lurt ut, og ville dele det med dere fine leserne mine.
Jeg foreslo metoden også for våre barn, men det ble mottatt med skepsis: "24 gavår, ja men då har me jo isje någe igjen til slutt!" Hihi, joda jeg tror det er mer enn nok igjen etter dette!
Forslaget må nok synke inn litt hos småtassene, men jeg har lyst å prøve meg litt på dette i år. Samtidig har jeg jo en stor kalender på veggen her. Men inni lommene er det bare en liten sjokolade til hver av dem hver dag, hihi. Pluss en liten aktivitet...
Jeg skal selvfølgelig ikke tvinge noe på barna våre, men det er jo fint å lære seg å dele med andre. Sist vi ryddet på rommet og jeg ba dem om å legge vekk ting vi kunne gi til Fretex, ble jeg overrasket over hvor mye fint de ville gi. Det var også leker jeg visste de lekte mye med.

Det er sikkert litt sent å komme med nye kalenderideer, men dette er jo noe man kan vurdere fremover og, eller bare ta en liten ryddings på barnerommene før jul? Det skal vi iallefall gjøre her :)

Hvis du har gode forslag til hvor man kan levere lekene, skriv det gjerne i kommentarfeltet, for jeg husker ikke i farten hva hun foreslo.

I tillegg fikk vi nettopp en lapp fra skolen der det sto "omvendt julekalender". Denne kom fra SOS barnebyer. Jeg har alltid likt denne organisasjonen og syns det er fint å støtte.

Det er ikke alle som har en god jul, men kanskje en liten ting iallefall kan være med på å gjøre den litt bedre?
Etiketter: , ,