søndag 17. februar 2013

London og London Bridge

Da jeg gikk på arkitektskolen skulle vi holde et foredrag om en valgfri konstruksjon. Jeg valgte da London Bridge siden jeg hadde sett noen spennende bilder fra den. Mange forveksler den med Tower Bridge. I dag er London Bridge nokså kjedelig, men historien er ganske spennende, hvis du vil lese mer kan du klikke HER.

Te - så typisk England!

Som vi kan skjønne utifra barnesangen falt broen og ble bygget opp igjen flere ganger. Den mest originale av dem hadde husbebyggelse, det var denne jeg falt for. Tenk å bo på en bro!
Men konstruksjonen tålte ikke strømningene og den tunge trafikken i tillegg til all bebyggelse. En senere stenbro ble solgt til en amerikaner. Den ble fraktet sten for sten til Arizona og står nå der, det er ganske sprøtt det óg!London er en fantastisk by. Jeg har vært der én gang, da var vi studenter og bodde på et stusselig herberge i Camden. Vi brukte tiden på shopping, barnemusikal (ettersom alt annet var utsolgt eller utenfor vår prisklasse) og Madame Tussauds. 

Jeg har ikke så mange reisetips fra London, men kanskje du har noen? Det hadde jo vært kjekt å delt litt tips. Jeg skal tilbake en gang, da kommer gode tips godt med ;)

Tips: For billige flybiletter kan man søke HER. Det gjorde vi også da vi bestilte sommerferien i år.


PS: Tusen takk for alle de hyggelige hilsenene fra forrige innlegg! Det er kjekt å vite litt mer om dere. Nå er det enda kjekkere å lage innlegg, og enda kjekkere å vite at noen setter pris på bloggen og liker å besøke den :D

Noen av dere bor i området, andre er i samme livssituasjon, noen er jeg i utvidet slekt med, enkelte liker å få gode ideer til å lage ting og noen bor på den andre siden av kloden! Uansett hvem du er, takk for at du la igjen din hilsen <3
3 kommentarer:

 1. Ei bro kan være virkelig vakker faktisk:)
  Om en måned reiser the Mosbrons (12 stk!) til London og gleeeder meg/oss:) På planen står: Musical(Lion King), Madama Tussaud, fotball for noen, Bieber store, busstur og ellers severdigheter. Litt spent på storbyferie med 4 unger;)

  Flott søndag til deg:)

  SvarSlett
 2. Hei!

  Jeg har vært i London to ganger. Jeg synes ikke det er en veldig fin by, men mye kjekt å oppleve og ikke minst morro å shoppe i! :) Dessuten er det greit at den ikke er så alt for langt unna og at vi kan få litt rimelige flybilletter dit. På min siste tur bodde jeg på et svært sentralt hotell til ok pris. St. George hotel bare to min fra Oxford circus t-banestasjon! Midt i smørøyet med andre ord:)

  Ha en fin søndag!

  Klem

  SvarSlett
 3. Portobello Road Market anbefales på det sterkeste! Et slags gammeldags marked hvor man kan finne vintage gjenstander, i form av nips, klær, vekser, sko og suvenirer. Markedet er åpent hele uka, men lørdagene er "hoveddagen".

  SvarSlett

Takk for din kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...