Hvordan møte influensa & forkjølelse på en kul måte

Det er høysesong for både forkjølese og influensa og flere plagsomme sykdommer. Det er om å gjøre å møte disse med godt mot og rett utstyr. Her følger noen tips til det (alt etter mine egne erfaringer og fine produkter jeg fant i nettbutikker):

#1
Sørg for å ha et lite lager med papirlommetørkler.
Helst Kleenex med balsam. Disse sørger for å holde nesen din kul og ikke rød. Hold deg langt unna resirkulert toalettpapir og stivt tørkepapir! Ikke bare er de harde på nesehuden, de støver også og irriterer dermed sensitive luftveier. Noe som ikke er kult for deg som i tillegg har støvallergi.
Ettersom Kleenex` design i hovedsak består av fjordårets farge, er det et tips å skifte innpakningen. Dette kan du enkelt gjøre selv, do it yourself! Hva med å brette en liten eske til dem eller tvinne bølgepapp rundt de? Det renner ikke så mye av nesa di at ikke du klarer dette på 1-2-3!

Tips 1: Oppbevar lommetørklene i en pen beholder, slik som denne fra Villeroy & Boch.
Du trenger små ting å glede deg over der du ligger og snufser!

Tips 2: Dersom du har noe overskudd kan du fint pakke snuteklutene inn i bølgepapp. 
Mye kulere enn den originale emballasjen!
Dette er også en fin gave dersom du skal til noen som er syke. 
Men da ville jeg kanskje brukt beholderen over til en god grønnsakssuppe istedet.

Dersom du ikke er glad i "sløyfer", så dropper du det bare. Bruk heller tape.#2
Drikk mye vann!
Det er utallige mange kule drikkeglass å få tak i på markedet. Noen av mine favoritter akkurat nå kommer fra Crate & Barrel. Et tips kan også være å ha en kul flaske med deg på rommet. Jeg har en som er relativt kul fra Tupperware.

Glass jeg liker akkurat nå, fra Crate & Barrel.
Minner meg om å huske å puste og telle til 3 hvis presset blir for stort...#3
Slapp av!
Du har sikkert allerede kjøpt inn et kult pledd til høsten. Det er praktisk om det ikke "loer" for mye. For lo liker man ikke når nesa renner. Mitt tips er, dersom du vil befinne deg i stueområdet:
Rigg til sofaen med 3-4 puter og et godt pledd eller en matchende dyne. Det er viktig å ligge høyt! Ha Kleenexen klar foran deg. Gjerne også et stort glass vann. Selv foretrekker jeg et bomulls- eller linteppe, men her er noen moteriktige pledd fra Bolia:


#4
Råmelk er undervurdert.
Det høres kanskje ekkelt ut, men hvis du tar "Cura med Råmelk" tidsnok, kan det gjøre underverker! (innlegget er forøvrig ikke sponset...)  
C-vitaminer er forsåvidt heller ikke så dumt. Men husk at slike preparater kan være drivende, noe som igjen kan føles uhyggelig. Dersom det går så langt er det viktig med fiber. Knekkebrød og blåbær har jeg tro på. Jeg har lest om dette på nettet.

#5
Hold hodet kaldt, men kroppen varm.
En slager når man er syk og har "feber" er den såkalte "pannekluten". Det er viktig at den er av god kvalitet og trendy farger. Og at den er kjølig og fuktig. Hvis du er en heldig eier av en "kjølepose" er det viktig at du husker å ikke påføre den rett på huden. Det finnes mange tøffe håndklær på markedet.
Her kommer noen tøffe tips jeg fant på IKEA, men jeg regner jo egentlig med at du har en klut liggende?

Det er greit å ha noe annet å tenke på enn hodepine når du er syk, f. eks. tannpuss ;)

Denne var jo tøff da. Hvis øynene renner så mye at du tror du ser feil, tar du feil. Streken fortsetter "ut av håndkledet". 

Jeg håper dette hjalp deg litt? Hvis ikke kan det jo hende du finner noe hos House Doctor...


Tog du an?

Lommetørkledet - et forsømt fotografiobjekt


Og husk: Å tenke positivt kan også hjelpe, det har iallefall jeg tro på. Jeg sier aldri at jeg "går og brygger på noe". Da sier jeg heller: "jeg har ikke tenkt å bli syk jeg". Men noen ganger blir man det bare, og man må ikke la det bli et nederlag ;)
Da er det bare å gjøre det beste utav det!

Og til slutt, et litt alternativt tips: Ikke bruk Q-tips! Det er visstnok et dårlig tips. Og av egen erfaring blir jeg alltid forkjølet etter at jeg har brukt Q-tips, er det noen som kan forklare dette...?
Det har jeg nemlig lurt litt på.

Har du noen gode tips? Del gjerne!


GOD BEDRING FOLKENS!

Etiketter: ,