ArkitekTirsdag: Arne Jacobsen

Arne Jacobsen, en av mine favorittdesignere -og arkitekter. Han er nok ikke helt ukjent for deg heller? Selv er jeg så heldig at jeg nå har anskaffet meg 4 av hans stoler "Myren" eller Mævren som jeg kaller den. Men disse er kjøpt brukt og jeg skal gå varsomt fram når jeg skal føre dem tilbake til sitt opprinnelige utseende. Jeg har mest kjennskap til møblene hans, nærmere bestemt stolene hans. Grand Prix er også en stor favoritt. Og selvsagt egget. Uknuselig design.

via

Fakta:
Arne Jacobsen (født 11. februar 1902, død 24. mars 1971) var en dansk arkitekt og designer som var med å innføre modernismen i Danmark. Han ble utdannet på Kunstakademiet i København, hvor han i perioden 1956–1965 underviste som professor i bygningskunst inspirert av Le Corbusier. Arne Jacobsen regnes som en representant for funksjonalismen. Blant Jacobsens store verk som designer og formgiver fins bl.a. stolen «Myren» og lenestolen «Ægget». Typisk for Arne Jacobsen var gjerne at han brukte mye farger, tekstiler og materialer.
Arne Jacobsen utdannet seg først til murer, men leste senere videre til arkitekt på Kunstakademiet. Blant lærerne var Kay Fisker, Ivar Bentsen og Kaj Gottlob.
Etter eksamen i 1927 ble Jacobsen ansatt ved statsarkitekt Poul Holsøes kontor i København og i 1930 åpnet han sitt eget kontor i Hellerup, som han drev frem til sin død. Hans første større prosjekt var boligområdet Bellavista i København (1930–1934).
Flere kjente danske arkitekter og formgivere har startet sin yrkeskarriere på Arne Jacobsens arkitektkontor, blant andre Jørgen Møller, Hans J. Wegner, Peter Karpf og Jørgen Gammelgaard. Etter Jacobsens død ble arkitektkontoret videreført av Dissing+Weitling.
Wikipedia 

 
via

Her ser du "Grand Prix", "Mauren" og "Syveren. Som sagt har jeg fått tak i 4 av den i midten, du får sikkert lese mer om det prosjektet siden.

Men vi må jo også se litt nærmere på arkitekturen hans, slik som f. eks. denne bensinstasjonen.


via

Vakkert, ikke sant?
Er det flere som kunne tenkt seg en av hans stoler mon tro? 
Å få bo i hans hus er vel noe uoverkommelig...

Fortsatt god ArkitekTirsdag!

Etiketter: ,