Er du materialistisk?

Er jeg materialistisk?

Dette spørsmålet har jeg stilt meg en del i det siste.
Fokuset på goder og gjenstander har økt med årene og jeg kjenner meg påvirket. På den ene siden elsker jeg å se på vakre ting, gjerne eie dem og. På den annen side ønsker jeg (særlig her inne) kun å fokusere på skaperglede, gjenbruk og praktiske løsninger.
Hvordan kan dette balanseres, og en annen ting:
Er dette også et geografisk fenomen?
Er vi i Rogalandet enda mer materialistiske enn andre Nordmenn? Noen mener ja, andre nei. Jeg mener at det er en forskjell, ja. Designmøbler er mer eller mindre allemannseie i disse trakter. Det er jo vel og bra, ettersom jeg setter god design høyt. Men er det sunt? Kan fokuset påvirke våre barn og omgivelser? Det er utrolig hva de små fanger opp, det har vi allerede fått merke.

#eninteriørbloggersutfordringer #menkanskjenoenandrekjennersegigjen

Dette er meg. Oppvokst i et ikke-materialistisk miljø. Gode samtaler settes høyt :)

Dette var vårt fremkomstmiddel. Pappa var løsningsorientert og snekret takboksen selv.

Som barn opplevde jeg å ha et nøkternt forhold til ting. Vi var relativt fattige (ikke lutfattige altså). Fokuset i familien var på gode relasjoner og sunne verdier. Jeg hadde en rik oppvekst! Rik i den forstand at jeg hadde en mor og far som elsket hverandre, og oss barna. Rik på mange gode minner. Rik på venner og familie.

Da jeg ble voksen ønsket jeg likevel å studere og jobbe for å få en god inntekt så mine barn fikk enda mer av hva de ønsket seg. Og jeg og selvfølgelig. Det var ikke alltid like enkelt å ha lite penger. Jeg husket det. Goder skulle føle meg og familien trygge.

Trygge økonomiske rammer er bra. Å kunne gi barna det de ønsker seg er fint. Å kunne ha råd til god design er flott. Men jeg ønsker ikke å miste meg selv i det. Heller ikke ønsker jeg å gi barna feil fokus. Dette er en reminder til meg selv, en påminnelse om hvilke signaler jeg sender ut. Det er en viktig ting å huske på, noe å reflektere over. Kan dette fokuset føre til at noen føler seg ekskludert eller utilstrekkelige? (Det syns jeg kanskje var et dumt spørsmål...?)

Jeg synes ikke det er feil å unne seg noe fint.
Det viktigste er hva som betyr mest.

Er du enig?
Tenker du over dette iblant?

Hva betyr "rik" for deg?blogglisten_080268fd092d304f6b2d14a54ccf0b44

Etiketter: ,