ArkitekTirsdag: Hagestuen skisser / tidlige tegninger

Her kommer noen skisser / tidlige tegninger fra hagestuen. Arkitekten i kommunen og jeg snakket om at hagestuen burde skilles fra huset ved å bruke et glassfelt mellom de 2. Taket skal bygges slik at det ser flatt ut ettersom husets opprinnelige vinkler var vanskelige å følge. Vinduene på tegningene skal ikke være like avlange og smale. De blir delt opp i 5 mot øst og 2 mot sør. Vi var enige om at det forrige utbygget som ble gjort før vi overtok huset (det buede vinduspartiet i 2.etasje) ikke sto til resten av huset. Derfor var det viktig å ikke begå ytterligere feilgrep i forhold til husets form. Jeg håper resultatet blir godt. Å designe helt nytt er nok enklere enn å tegne noe som skal harmonere med eksisterende bygg. Men å tegne vårt eget hus er en drøm som forhåpentligvis blir virkelighet en annen gang.


Her er en situasjonsplan over huset og et lite område rundt, større plan følger under:


Trappen ble revet og erstattet med en rektangulær betongtrapp. Det er ikke markert hvor hagestuen skal være, men du ser det hvis du leser skriften ;) TAK/NYTT OVERBYGG.


Naboene som ligger sør for oss liker planen om den nye hagestuen. Det vil bli noe mer skjermet mellom oss ettersom vi setter opp et gjerde. Det vil bli en slags bakgård med mulighet for å lukke alle porter ut mot hage og gårdsrom. Dette er viktig når man har småtasser. Særlig med tanke på Lionel som nå er 14 måneder.


Her ser du kvisten som er utformet som en bue. Fra utsiden harmonerer det dårlig, men rommet innenfra er mitt favorittrom i hele huset.
Ikke forveksle hagestuen med garasjen! Garasjen har liggende kledning, mens hagestuen har stående. Det er direkte adgang til garasjen fra "bakgården" gjennom en dør.


Her ser du snittet gjennom hagestuen. Det er ikke korrekt mtp. fall, dragere ol. Men dette er vår 1. tegning som i hovedsak viser plasseringen. Mellom hagestuen og garasjen vil det bli satt opp et gjerde som skjermer godt mot naboen. Dette kommer frem i tegningen under.

Alle tegninger av Manuela Hardy

I neste innlegg skriver jeg om rivingen av den gamle terassen og støpingen av den nye plattingen. Denne krevde et bedre grunnlag ettersom vi skulle bygge over den. Jobben ble en del dyrere fordi vi ikke så for oss at alt måtte støpes på nytt. Dyrere blir det som regel alltid, ikke sant?

Har du spørsmål?
Føl deg fri til å gruble i kommentarfeltet under :)



Etiketter: , , ,