Eins, zwei, Polizei - om å lære barna flere språk

Et av mine mål for 2014 er å lære barna noe tysk. Tidligere ville jeg lære dem sveitsertysk (som jeg er oppvokst med), men jenta på 7 ville heller vite hva glosene var på engelsk. Dessuten er det ikke like "brukervennlig" som høytysk. Mamma mente også at høytysk var et bra valg.
Til sommeren skal vi til Sveits, dermed er også dette et bra mål mtp. læringen. Sveitserne kan også snakke høytysk, det er det de snakker på skolen der nede. Sveitsertysk blir mer eller mindre som en dialekt, et muntlig språk.For å finne hjelpemidler til dette formålet, har jeg gjort litt "research". Fant ut at det finnes mange tyske barnefilmer- og serier på Youtube. Minsten kan f eks se "Mickey Maus Wunderhaus".

Det finnes også en side som heter Tivi/Logo som har mange filmsnurter for barn. Her viser de bl.a. godt illustrerte nyheter for barn.

Hver kveld lærer jeg de eldste barna en ny glose. De har lært seg å telle og. Det hele står på meg og hvor flink jeg er, skal prøve så godt jeg kan :)
Jeg er ikke i tvil om at det er bra for barna om de får noe ut av dette. Jeg er ikke redd for at de blir språkforvirret, i tillegg lærer de utrolig fort i denne alderen.

Er det flere som har erfaring innen dette?
Noen tips?


Etiketter: ,