Karnevalkaker - fasnachtsküechli

Fra reservasjonsretten til sveitsisk bakst :) Disse heter fasnachtsküechli, og oppskriften er hentet HER. Jeg har oversatt den for dere, i tilfelle dere har lyst å prøve å lage de.

Sist innlegg handlet om reservasjonsretten, jeg delte en kronikk min mor hadde skrevet fordi jeg syntes det var godt skrevet. Det kom litt ulik respons, noe som ikke var helt uventet. Jeg liker å bryte med slike innlegg innimellom. For de som ønsker å "reservere seg" for slike innlegg, er det bare å skrolle videre ;)  Vi har da alle ytringsfrihet (Y) 
Nok om det, her kommer disse lekre kakene som man får kjøpt rundt karnevaltider hvert år i Sveits. Jeg må innrømme at det ikke var så lett å lage de (de skal kjevles ut helt tynne), men smaken ble likevel god.


Fasnachtsküechli / karnevalkaker

5 egg
2 dl fløte
50 gram mykt smør
1 ts salt
3 ts vaniljesukker
3 ss sukker

Bland ingrediensene over sammen i en bolle, tilsett så:

550g hvetemel blandet med 
2 ts bakepulver

Bland dette sammen med det andre godt, til deigen danner 
luftbobler under hard omrøring/knaing.
La det så stå og hvile i en times tid.

Deretter deler du opp deigen i små kuler på størrelse med valnøtter.
Kjevle de ut til supertynne flak. Vi snakker 1 millimeter, eller 2.

Disse friterer du til slutt til de er gylne, så lar du evt olje renne av.
(Jeg friterte ikke mine, men stekte de med en del rapsolje.)
Strø over silt melis til slutt - nyt!

Riktig god torsdag kjære lesere!

PS: Jeg var nettopp ukens matblogger hos matbloggsentralen.
Les saken HER hvis du vil :)
Etiketter: ,