Hardy`s beanie

Strikk en lue til skolestart!
Jeg har strikket en lue til min niese. Bildet viser den litt annerledes, uten ribbekant eller hva det heter. Under følger en slags "oppskrift" på hvordan den ble mest vellykket (jeg har gjort flere forsøk.)


Jeg brukte 2 ulike garn fra Stoff & Stil.
Den ene er lysegrå, i bomull (stoffaktig) <-link
Den andre er lys mint med en metallictråd i <-link
Begge passer fil ca 4mm strikkepinne
Jeg brukte en rundpinne på ca 8mm

Først la jeg opp 52 masker. Så Strikket jeg 2 rett og 2 vrang, for å få en ribbekant. Strikk den så lang du vil ha den (ca 5 masker opp er passelig).
Så strikker du luen så lang du vil ha den med rett, det er tøft at den er litt lang, så blir den litt sånn "beanie" -aktig. Du kan redusere maskene noe oppover, ikke mye. Så er det bare å sy sammen i toppen til slutt.
Enkelt og kjapt :)

ManuelaEtiketter: ,