Kjempegodt og enkelt brød

For en stund siden kom jeg over denne brødoppskriften. Et brød som ikke trenger å knas, som er luftig inni og sprøtt utenpå. Perfekt :D


Knafritt brød:

300 g hvetemel
125 g speltmel
3,5 dl vann
2 ts salt
0,5 ts gjær

Rør raskt sammen mel, vann, salt og gjær i en stor bolle. Når melet er fuktig blir dette en veldig fuktig deig.
La denne stå tildekket (med plast eller kjøkkenhåndle) på kjøkkenbenken (uten trekk) i 12-24 timer.
Ha godt med mel, hvetemel eller rugmel, på benken. Ha deigen på melet. Brett den inn fra sidene og la deigen hvile mens du skrur på ovnen.
Ovnen skal varmes til 240 grader. Brødet skal steks i en gryte (eller romertopf) som har lokk og som tåler høy varme. Sett gryten inn mens ovnen er kald.
Når ovnen er varm, ta ut gryten (det er veldig varmt!), ha i deigen, og sett på lokk før du har gryten tilbake i ovnen. Du kan ha litt mel i bunnen av kjelen om du er redd for at det svir seg fast. La det steke i 30 minutter. Ta av lokket og stek i ca 10-15 minutter til. Brødet skal ha en brun, gyllen skorpe.
Oppskriften kan dobles. Regne med omtrent ti minutter lenger steketid (før du tar av lokket).
Denne deigen egner seg også svært godt til pizza om du har i litt olivenolje (nok til minst tre bunner). Deigen kan også brukes til focaccia - bare ha den utover på et stekebrett med bakepapir og ha olje over - og gjerne litt oliven, hvitløk, oppblødte, soltørkede tomater og litt rosmarin. 
Oppskriften bygger på Marit Røttingsnes Westlies variant fra boken Elsker deig! Den er hentet fra Klikk.no

PS: Husk å bli med på lotteriet mitt der du kan vinne klær fra Name it! Klikk HER for å bli med ;)
Det er siste sjangse i dag.

Manuela

Etiketter: ,