Trender jeg trodde på i 2015 - i innland og utland

Jeg fant et innlegg jeg hadde glemt å poste i januar 2015. Så jeg deler det nå, er jo så å si fortsatt aktuelt :)
Men husk: Det viktigste er ikke å være trendy, men å velge noe du liker og kan trives lenge med. Men så er det jo selvfølgelig gøy å se hva som rører seg i trendverdenen og.

De fleste enes om hvordan trendene i Norge og Skandinavia vil bli i år. Det er snakk om lyse og ubehandlede tresorter, ren design og ikke minst norsk design. Kobber, gull og sølv kan gjerne blandes. Selv er jeg svak for matt gull og varme gråtoner. Samtidig savner jeg farger i hjemmet, det kan godt hende det kommer mer av dette fremover ;) Marmor er også hot fremover. Men det hotteste er kanskje grønne planter, og det er noe jeg virkelig liker. Bedre inneklima er et resultat av dette, men husk: planter i soverom er noe man bør holde til det minimale pga virkningen det gir i mørke rom. Ja du vet, denne prosessen blir reversert i mørket på en måte. Jeg er ikke så god å forklare, men spør en som jobber med dette ;)
Når det gjelder trender er det alltid litt spennende å se hva som rører seg internasjonalt.
Beveger man seg et stykke sørover i kontinentet vil man oppdage at fargene spiller en større rolle, selv om den skandinaviske, hvite og lyse stilen har bredt seg godt. Slik som man spår at fargene kommer tilbake, er det flere og mørkere farger som allerede befinner seg her. Blått er hot. Noe elegant, litt kongelig men også enkelt og avslappet. Trendanalytikere mener at tapet gjerne vil bli brukt mer som kunst over store veggflater. Mens fondveggen kommer til å forsvinne litt. Mal heller hele rommet, eller del opp rommet på en ny måte. For dette året skal vi nemlig også være litt mer dristige og ikke bry oss om hvordan alle andre har det. Vi kan gjerne bruke tapet i taket, slik du av og til finner det i offentlige miljøer. Det er egentlig ingen fasit, men her kommer noen stikkord: Stein (gjerne polert) og tre (ikke grove stubber som det har vært mye av hittil, men flere rette linjer). For de dristige er det bare å kjøre på med farger og etnisk stil hvis du føler det er noe for deg. Oransje er en farge som sies å bli det store, jeg har mer tro på duse blåtoner og grått i Norge. Kanskje også mint og petrol. Glasset skal ikke være klart lenger, men «smoked», jeg ser for meg at også brunt glass kommer tilbake. Metaller blandes, varm kobber og kaldt stål er en super kombo. Bruk tepper, gjerne vevede tepper på vegg som pynt. Å veve er å leve i 2015 ;)
Fliser med grafiske mønstre og grafiske mønstre generelt er noe som også fortsetter i dette året. Jeg ser for meg at kontrastene dempes noe, at ikke alt blir så sort-hvitt som i dag. Brass/gull er også hot, ikke minst i form av bestikk. Fargene er generelt mer fremtredende i år. Jeg håper flere tør å bruke farger i år :)


Manuela